19 d’octubre 2016

POKÉMON GO

Hola a tots i a totes! Som l’Albert Asensio i el Manel Balsells de 6èA i ara us parlarem sobre un videojoc molt famós d’avui en dia. Pokémon Go és un videojoc d’aventura en realitat augmentada desenvolupat per Niantic que és una companyia de videojocs. Aquest joc és per a totes les edats, petits i grans. 

Serveix per dispositius iOS i Android. Les microtransaccions són les monedes que hi ha al joc, les quals s’ anomenen pokéCoins.

La seva descarrega i el seu desenvolupament són completament gratuïts. El joc consisteix en buscar, capturar i lluitar amb els personatges de la saga pokémon amagats en ubicacions del món real. El que s’estableix és que t’has de desplaçar físicament per les ciutats o pobles per pujar de nivell. L’aplicació reforça el concepte d’interacció social, ja que obliga a fer reunions físiques dels usuaris en diferents punts dels seus pobles. És complicat saber exactament quantes descarregues té el joc. És un joc amb molt d’èxit ja que va superar els 100 milions de descarregues en pocs dies.

Pokémon Go també va crear una polsera que funciona amb Bluetooth per tal que no portis el mòbil a les mans sinó que el portis a les butxaques i pugis capturar els pokémons només prenen un botó. Aquesta polsera té un cost de 40 euros.  

És un joc molt divertit i entretingut. Us recomanem que el proveu!     



Albert Asensio i Manel Balsells. 6è A 

EL CINE

Hola a todos y todas, somos Laura Beatobe y Daniela López, alumnas de sexto A. nos gustaría explicaros a todos que este año empieza una nueva extraescolar en nuestro colegio: El cine.

Esta actividad extraescolar va dirigida a los alumnos de tercero de Primaria hasta cuarto de la ESO.

Los valores que se trabajan en esta actividad extraescolar son el trabajo en equipo, la responsabilidad, la actitud crítica y la creatividad.

En el primer trimestre se practica la creación de los personajes, la introducción, la interpretación y el guionaje. En el segundo trimestre se pone en practica la escritura de un guión, el vestuario y la escenografía. Y, finalmente, en el último trimestre, se elaborará un cortometraje con todo el contenido trabajado.

Es una sesión semanal de 17:00 a 18:30 a partir de octubre en el colegio Padre Manyanet.

Se puede entregar el boleto en Secretaría antes del día 23 de septiembre de 2016.
Los grupos necesarios para esta actividad han de ser de al menos de nueve personas.

Para pagar son tres cuotas trimestrales de 75 euros.
La inscripción es para todo el curso, por tanto se deben pagar las tres mensualidades.

¡Animaros que será muy divertido!


Laura Beatobe y Daniela López

¿ QUIÉN ES?


Hola, somos Guillermo Gonzalvo y Andrea Jara de sexto A y hoy estamos aquí para entrevistarte. ¡Empecemos!

1. ¿Cuándo y dónde naciste?
-  Nací en Barcelona en el año 1974.

2. Antes de trabajar en esta escuela, ¿habías trabado en otro lugar?
-   Sí.

3. ¿Dónde y cuándo?
-  Trabajé en otros colegios con niños de educación infantil: Can Boix de Badalona i en un Parvulario llamado Niu. Estuve substituyendo en “Llars municipals de l’ajuntament de Barcelona”.

4. En esta escuela aparte de trabajar en educación infantil, ¿has trabajado con  alumnos de otros cursos?
-  No, solo he trabajado con alumnos de P3, P4 y de P5.

5. ¿Te gusta tu trabajo?
-   Sí, me encanta.

6. Sabemos que en estos momentos llevas la extraescolar de multiesportiva. ¿Qué innovaciones has añadido a este extraescolar?
-   He añadido partidos de fútbol y baloncesto el viernes.

7. ¿Qué valoras de cada niño día a día?
-   Su esfuerzo y relación con sus compañeros.


8. ¿Te resulta difícil elaborar el informe final para cada niño?
-  Sí. Me resulta difícil encontrar las palabras para describir la evolución de cada niño y sus aspectos.

9. ¿Cómo te imaginas que será la educación en el futuro?
- Una educación en qué los niños tengan estrategias para resolver problemas día a día.


Aquí acaba nuestra entrevista.


Muchas gracias por atendernos y esperamos que hayas disfrutado.

¡Hasta otra!


Guillermo Gonzalvo y Andrea Jara


LA NOVA PROFESSORA DE MÚSICA

Hola a tots i a totes, som la Clàudia Lara i l’Arnau Gálvez de 6è A.

Seguidament us parlarem sobre la nova professora de música d’aquest any, la Míriam Torres Folch.

Va néixer l’any 1992 i viu a Barcelona però va néixer a Montbrió del Camp. No té ningun germà, ni germana. Viu sola a Barcelona i no té cap mascota. Fa uns anys es va treure el carnet de cotxe, però a Barcelona no l’utilitza mai.
Només va fer una carrera, la de Magisteri Primària a la Universitat de Rovira i Virgilià a Tarragona.

Li agradaria viure en un lloc tranquil i ple de vegetació. Les seves aficions són tocar el clarinet , anar d`excursió a la muntanya i anar al cinema. Li agrada molt viatjar i un dels seus viatges preferits va ser a Nicaragua.

Actualment està treballant a l’escola com a mestra de música; impartint classes des de 1r fins a 6è de primària. D'aquesta escola li agrada que és molt innovadora i que se sent molt agust. És la primera escola en la que treballa.

El que l’hi ha inspirat més d’aquesta escola, ha estat la motivació de tothom perquè la música sigui una bona assignatura a l'escola.

Seguirem gaudint de la música!



Arnau Gálvez i Clàudia Lara. 6è A

LA MARATÓ de TV3

Hola a tots i a totes! Som el Marc Núñez, l’Àlex Teixidó i la Clàudia Molins, alumnes de 6è A. Estem aquí per explicar-vos el nou projecte que estem fent els alumnes de 6è sobre La Marató de TV3.

Aquest any La Marató tracta de les següents malalties: l’ictus, les malalties medul·lars i cerebrals traumàtiques. El primer dia de projecte no sabíem en què tractava la marató però després de veure un vídeo molt emocionant  sobre aquestes malalties vam empatitzar i ens vam adonar del que era.

L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort. Cada any, n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindrà una discapacitat, amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens conviuen amb una discapacitat causada per un ictus. Al món, cada any, l’ictus afecta prop de 17 milions de persones.

La Marató 2016 també tractarà sobre les lesions medul•lars i cerebrals ocasionades per un traumatisme. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten a àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel•ligència. D’altra banda, les lesions medul•lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivades d’aquest estat. Segons si la lesió és completa O parcial, i en funció del nivell en què es produeixi, les conseqüències seran més o menys greus. En els últims anys, els experts han notat un canvi en la causa d’aquestes lesions d’origen traumàtic: han baixat les produïdes per accidents de trànsit i han augmentat les causades per caigudes domèstiques en persones d’edat més avançada.

Esperem gaudir d’aquest projecte tant interessant. Pels que estigueu interessants i interessades, aquesta 25a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, es farà el diumenge 18 de desembre i estarà presentada pels periodistes Helena Garcia Melero i Ramon Pellicer.

La Marató, diu molt de tu!



Marc Núñez, Àlex Teixidó i Clàudia Molins. 6è A

10 d’octubre 2016

THE 2 OBJECTS MORE EXPENSIVE IN THE WORLD

Good morning, we are Juan Flores and Eduardo Herrera, students from 6th grade. We are going to talk about two of the most expensive objects.

The first one is the international Space Station. The Space Station was developed by the USA, Japan, Russia, Canada and the European space Agency and its cost is about 160 billion dollars.

The second object is a picture. The Real Family of Qatar paid 250 million dollars (191.1 million Euros) for “Els jugadors de cartes”. This painting forms part of a classic paintings series by Paul Cezanne. The picture was sold in 2011.

This suppose a new record for the art in the world, because the painting became to be the most expensive. This price is much higher than it used to for other paintings. 

Juan Flores and Eduardo Herrera. 6A


THE INNOVATION OF OUR SCHOOL

Hi! We are Guillem González and Claudia Vásquez, students of 6th grade. We are going to talk about the change and the innovation of our school.

Before summer started, our headmaster “Pare Marcel·lí” had the brilliant idea to change all the buildings of the school.

The summer camp already noticed changes such as being painted in orange-yellow. The windows and sailing doors are different colors (green, blue, red) too.

Arriving on the 12th September at school, everyone said WHAT A CHANGE!!!! The school looks like an airport!

It had been decorated with elements such as terminal screen arrivals, airplanes and passports. We want to learn travelling and having fun. All posters teach values like cooperation, thinking skills, reflection, creativity… This year we have a long flight to get our objectives. We are going to try our best!

Guillem González and Claudia Vásquez. 6th A



07 d’octubre 2016

FERRARI LAND

Hola senyors i senyores, som el Lluc Valero i el Pablo Fabregat de 6è A. Ens agradaria informar-vos que fa pocs dies la premsa va anunciar que Port Aventura obriria d’aquí molt poquet un nou espai d’atraccions anomenat Ferrari Land.
Ferrari Land serà un parc de diversió, que estarà obert al públic el 7 d’abril de 2017. Actualment porten el 65% de les obres fetes, però encara hi ha alguns aspectes per acabar.
Ferrari Land va ser un projecte que en el seu inici va ser molt inesperat perquè Port Aventura no pensava que donés diners però gràcies a la insistència de la marca Ferrari, aquest projecte es va poder fer. Aquesta pròxima obertura portarà al món l’atracció més alta i ràpida de tota Europa. També es podrà trobar una pista d’scalextric a mida real al costat d’aquesta nova atracció.  

Pablo Fabregat i Lluc Valero. 6èA

UN PEQUEÑO GRAN EQUIPO

Buenos días, somos Júlia Maymi y Pavlo Moskal de sexto A. Ahora os vamos a explicar una de las muchas extraescolares de la escuela Padre Mañanet.
La escuela tiene diferentes actividades extraescolares. Una de ellas es el club de natación, donde participan muchos alumnos y alumnas de la escuela desde hace años.
Todo empezó en el año 1972, es decir, hace 42 años. Este club ha estado siempre ayudando a niños y niñas a competir y a crecer como personas en el agua.
En el club no solo se compite, sino que sus miembros pasan momentos muy buenos y hacen nuevas amistades.
Una de las cosas que más gusta es el “Premi Manyanet”, una pequeña competición que se realiza desde hace 16 años. Ésta consiste en que cada miércoles de cada mes se realiza una pequeña competición entre los nadadores del club. De este modo se puede comprobar cómo evolucionan cada uno de ellos. Este año hará 16 años que empezó.
Las instalaciones donde se entrenan están situadas dentro de la misma escuela, con una piscina que mide 25m de longitud y con cinco carriles.
El club “Natació Manyanet” suele llevar cada año a uno o más nadadores a los campeonatos de Catalunya entre sus seis categorías.

Es un buen club, ven a probarlo. 

Júlia Maymí y Pavlo Moskal. 6A


¿QUIÉN ES?


Buenos días, somos Sofía Ros y Laura Benosa de sexto A y este es el primer “¿Quién es Quién?”. Hemos entrevistado a un/a profesional de la escuela, ¿sabréis adivinar quién es? Empezamos…

1. ¿En qué año naciste?
- En el año 1978.

2. ¿De dónde eres?
-Soy de Barcelona.

3. ¿En qué año llegaste al colegio Padre Mañanet?    
- Llegué en 2004.

4. ¿Habías estado en otros colegios antes? ¿Cuáles?
Sí, en Canigó y en Salesianas.

5. ¿Qué es lo que más te gusta del Padre Mañanet?
- Mis compañeras de trabajo. Somos un gran equipo.

6. ¿En qué consiste tu trabajo?
- Intento enseñar la música y otras materias de forma lúdica. Mi objetivo principal es que los niños se lo pasen bien.

7. ¿Qué es lo que más te gusta de tu trabajo?
- Estar con los niños y enseñarles todo aquello que se pueda.

8. ¿A qué cursos /clases enseñas?
- P-3, P-4 y P-5.

9. ¿Has trabajado en alguna otra cosa que no sea la música?
- Sí, en el turismo. Fui guía turística durante un tiempo y estuve haciendo voluntariado.

10. ¿Cómo compaginas el tiempo para tu trabajo y tu familia?
- Estipulo unos horarios en función de las actividades de mis hijos.

Muchas gracias por contestar a nuestras preguntas. Hasta pronto.

Laura Benosa y Sofía Ros. 6A