11 de novembre 2016

BARCELONA MEDIEVAL

El passat dijous 6 d’octubre, els nens i nenes de 6è vam anar d´excursió a Barcelona Medieval. Vam tenir el plaer de veure, conèixer i visitar diferents llocs de la nostra ciutat; com la Catedral, la casa Adriaca, la plaça Sant Jaume, entre molts altres.

Vam aprendre un munt de coses; com per exemple que les gàrgoles no només treien l’aigua fora, sinó que també feien fora als mals esperits; en canvi les quimeres (que són semblants a les gàrgoles) no servien per res, ja que només feien bonic (la gent les confonia).

Antigament, els dos gremis més importants eren els hotelers i els sabaters. Sant Marc, era el patró de la gremi  dels  sabaters. L’ajuntament, abans es deia consell de cent  i s’anomenava així perquè hi havien 100 persones treballant al consell de cent. Ens va semblar una curiositat molt interessant.

Sabeu què? Quan els rics es morien, els enterraven dins de  l’església perquè  Déu els protegís  del dimoni  i com els pobres no tenien diners, els enterraven en forats amb més gent pel voltant de l’església. Per tal què Déu els protegís en la mort, actualment han tret els morts de la catedral.

Ens van ensenyar també que a la Catedral de Barcelona, també estava la cripta de Santa Eulàlia. Allà era on Santa Eulàlia (patrona de la nostra ciutat) descansava en pau després de la seva mort. La historia explica que va patir 13 tortures, ja que complia una tortura per cada any que tenia. Les tortures que ens van explicar van ser molt dures: li van clavar claus als dits, li van cremar els peus, la van deixar tancada en una habitació plena de puces i se li van menjar la pell , la van deixar tancada en un barril ple de vidres, la van tirar carrer avall i   moltes més. Finalment, Santa Eulàlia va acabar morint i la van crucificar.

Esperem que us hagi agradat. Us animem a visitar la nostra ciutat de Barcelona; té espais i racons amb molt d’encant.


Anna Arrufat i Miquel Carreras. 6è A