02 d’octubre 2015

27s

El passat vint-i-set de setembre es va produir un esdeveniment molt important per a descobrir si els catalans estan a favor o en contra de la independència de Catalunya. Estem parlant de les eleccions al Parlament de Catalunya.


A aquestes eleccions, a la ciutat de Barcelona, es van presentar els següents partits polítics: la CUP, el PSC, el PPC, Junts pel sí, Ciutadans, Catalunya sí que es pot, Unió, el Partit Animalista i Recortes Cero-Verds.


Junts pel sí està format per CDC (Convergència Democràtica de Catalunya), ERC (Esquerra Republicana de Catalunya) i altres grups i associacions que formen part de la societat civil catalana.

Catalunya sí que es pot està format per Podemos, Iniciativa per Catalunya i altres associacions d'esquerres i ecologistes.


Aquests van ser els resultats de vots i d'escons que ocuparan al Parlament:

Junts pel Sí: 1620973 vots, 62 escons.
Ciutadans: 734910 vots, 25 escons.
PSC: 522209 vots, 16 escons.
Catalunya si que es pot: 366494 vots, 11 escons.
PPC: 348444 vots, 11 escons.
CUP: 336375 vots, 10 escons.


Els partidaris de la independència són la CUP i Junts pel sí. I els partidaris de continuar formant part d'Espanya són PPC, PSC, Unió i Ciutadans. La formació Catalunya sí que es pot encara no ha definit la seva opció respecte a la independència.



Amb aquests resultats i tenint present l'opció independentista o no de cada partit podem dir que la situació està molt equilibrada.



Estarem atents als pròxims dies i us tindrem ben informats.


Carla Castro i Aina Coronas